DS

‘Of ik eens wou bijhouden hoeveel uur ik werk per week?’ Die vraag kreeg ik eind vorig jaar via een PB op Instagram. Maar ja, gij. Want het was voor Klasse. Gelijk gestemde zielen, en al!

Ik klokte die week af op net geen 50 uren (van 60 minuten, ja hoor). Het was een beetje een rare week. Een lange bijscholing, heel wat vergaderingen, en heel wat extra werk voor Music for Life waar we toen middenin zaten. Dus ik kwam aan veel ‘allerlei’ en veel ‘administratie’, het lessen voorbereiden had ik vooral in het voorgaande weekend gedaan en het verbeterwerk werd wat uitgesteld. Dus geen standaard week, maar qua werkuren toch wel een normale week.

Het artikel werd gepubliceerd in Klasse, het tijdschrift voor leraren. Ik kreeg heel wat positieve reacties van collega’s. En ik was content. Het artikel was goed, de feedback was goed en de fotograaf had mij echt ‘schoon’ op de foto’s gekregen. Life was good.

En dan ging deze week het artikel online op de site van Klasse. En toen was er weer het debat met Crevits rond de onderwijshervormingen. Dat die leerkrachten derde graad gerust een uurke of twee meer mogen werken, want ze werken er maar 20… Ik werd gecontacteerd door een journalist van De Standaard of ze mijn verhaal mochten gebruiken. Want het artikel toonde duidelijk aan dat 20 uur lesgeven niet gelijk staat aan 20 uur werken.

Vandaag stond het artikel in De Standaard. En toen kwam ik terecht in een kleine shit-storm… Wat is Facebook plots een lelijk ding! Ik heb enkele reacties gelezen, maar ik werd er echt een beetje moedeloos van. Ik ben blijkbaar een zaag (net zoals alle leerkrachten), en ik werk ook heel inefficiënt.
Ondertussen werd het artikel al meer dan 1300 keer ‘geliked’, werd het 344 keer gedeeld en zijn er 142 reacties.
Een weekje lang een dagboek bijhouden van je werkuren, geen idee dat het zoveel haat, woede en afgunst kon opwekken…

Enfin, al een geluk dat ik mijn job graag doe. Want er wordt nogal op neergekeken. Behalve dan op al die vakantie…

Maar hey, ik heb er toch maar lekker een professionele fotoshoot aan overgehouden in mijn eigen school! Dat is toch ook al iets 😉

Renilde-Kortrijk-2

foto: Boumediene Belbachir

 

Written by mooiding