liebster 02

Maar jong toch, ik ben genomineerd voor een award in blogland! De Liebster award. Speciaal in het leven geroepen om nieuwe bloggers/blogs in de kijker te zetten! Nieuw ben ik in elk geval, pas gestart ergens in september 2014.

Ik kreeg deze award door van Elke Uyttenhove van Yellow Me. Ik moet nu op haar 11 vragen antwoorden en dan straks zelf 5 nieuwe bloggers nomineren. Plus 11 vragen verzinnen voor hen. Alrightie then…

1. Waarom ben je gestart met bloggen?
Ik maak al een tijdje zelf juwelen en verkoop die ook. Door mond-aan-mond reclame, Facebook, homesales. Maar ik vond plots dat ik ook een echte site nodig had. Deze hier. Nee, je hoeft niet verder te klikken, je bent er al.
En toen was ik van plan om af en toe ook eens iets te schrijven. En plots werd dit een blog. Met daarnaast ook nog een kleine pagina over de juwelen. Waar je doorverwezen wordt naar de Facebook-pagina. En zo is de cirkel rond…

2. Wie zijn je grote blogidolen?
Kelly van Tales from the Crib en Mme ZsaZsa. Tsjah, origineel is het niet, maar dat zijn nu eenmaal de eerste blogs die ik wekelijks/dagelijks checkte. En die ik nog steeds heel graag lees.

3. Als je 1 artikel van je eigen blog zou mogen nomineren voor ‘Beste Blogpost’,
welk artikel zou dat zijn?
Mijn doodgewone dingen. Omdat het geluk in het doodgewone zit. Als je de moeite neemt om er even over na te denken en naar te kijken. En van te genieten. Tussen het stressen door…

4. Als je een vlieg zou zijn, in welke huiskamer zou je dan eens willen zoemen?
Euhm… Mag het ook de keuken zijn? Dan die van Yotam Ottolenghi. Mmmmh, ik zie het al helemaal zitten!

5. Zon-Zee-Strand vakanties of wintersport?
Geen van beide. Doe mij maar een actieve zomervakantie. Zon-zee-strand mag zeker, maar ik wil ook wel dingen zien, doen, ontdekken.
En wintersport, da’s niks voor mij. Sneeuw ruimen in de winter, da’s al inspannend genoeg. Plus, ik heb hoogtevrees. Maar dus echt belachelijk veel, dus mij krijg je niet op zo’n skilift!

6. Vertel me een keer: wat is je favoriete snoepje?
Jezus, zo’n moeilijke vragen hier. Dat is toch onmogelijk te kiezen! En wat is snoep? Hoort chocolade daar dan ook bij? In’t kort: als er suiker in zit, is’t allang goed voor mij.

7. Waar ben je fier op?
Mijn dochters. Iets minder als ze een furietje hebben. Maar trots, ja hoor!

8. Als je in een teletijdmachine zou kunnen stappen, zou je de klok terugdraaien of zou je naar de toekomst zweepen?
Ik wil wel eens vooruit. Eens zien wanneer ze eindelijk eens al die dingen uitvinden uit ‘Back to the Future’. Die jas die droogt binnen een paar seconden. Die schoenen die zichzelf strikken. Dat skateboard. Need I go on?

9. Kom maar op met die verslaving van je. Iedereen is toch wel verslaafd aan iets! Jij?
Cola zero (zonder caffeïne, zo maak ik mezelf wijs dat het toch niet zo ongezond is) en chocola. En chips. En frieten. Het is een mirakel dat ik niet obees ben. Een mirakel, zeg ik u!

10. Hoe zie jij je professionele carrière?
Carrière in het onderwijs? Bestaat dat? Ik denk het niet, hé. Maar ik ben wel van plan hier te blijven, want ik doe het na 15 jaar nog steeds graag.
Ik wil ondertussen wel blijven bloggen en blijven juwelen maken en verkopen.

11. Met wie heb je een sterke band?
Met mijn vent en mijn kinders. En dat dat nog lang zo mag blijven!

En dan nu mijn vijf drie genomineerden (tromgeroffel):
Elien van Deathstaronamission. Collega op school én collega in blogland. Bij haar vind je ook Vegan lifestyle tips.
Lieve van Rue de Surene. Het is vooral een kookblog. En je kan zelfs workshops volgen, wat ik binnenkort ga doen. En er dan over bloggen, of course.
Lieve is strikt genomen geen beginnende blogger meer, maar weten jullie wel hoe moeilijk dat is om starters te vinden die je wil nomineren?
Nele. Ze heeft mij dit jaar gi-gan-tisch verwend in de kerstruil. En ze twijfelt om te beginnen bloggen. Dus misschien bij deze? Go, Nele!!

Mijn vragen voor jullie:

1. Omschrijf jezelf in 5 woorden.
2. Waar schrijf jij je blog meestal? Foto en uitleg, graag!
3. Wat is jouw lievelingsrecept?
4. Welke 5 blogs moet iedereen lezen volgens jou?
5. Wat zijn je 3 favoriete foto’s en waarom?
6. Welk boek moeten we zeker lezen?
7. Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
8. Wat is jouw lievelingsserie op tv?
9. Waarvoor mag je midden in de nacht wakker gemaakt worden?
10. Wanneer was je voor het laatst supercontent? En waarom?
11. Wat weten de meesten mensen nog niet over jou?

Good luck!!

Written by mooiding